Dato Torsdag d. 24. februar 2022, kl. 19:30
Sted Taulov Kirke, Taulov Kirkevej 50, 7000 Fredericia
Sogneaften: Født i Horsens Tugthus

Niels Ole Frederiksen er født og opvokset i Horsens Statsfængsel, hvor hans far var inspektør. Foredraget omhandler nogle af de fanger han som barn kom i kontakt med. Fængsel var efter krigen fortrinsvis fyldt op med landsforrædere, værnemagere, østfrontfrivillige og HIPO-folk. Krigsforbrydere som bl.a. dr. Werner Best, gestapochefen Otto Bovensieben og SS-sikkerhedschef Günther Pancke sad også i Horsens Statsfængsel. Det bliver også en beretning om udbryderkongen Carl August Lorentzen. Natten til den 22. december 1949 undveg Carl August Lorentzen via en 18 meter lang tunnel ud fra Statsfængslet i Horsens. Over indgangen til tunnelen havde Lorentzen ophængt et stykke pap og skrevet de meget sigende og poetiske ord: ”Hvor der er en vilje, er der også en vej”.