Dato Torsdag d. 2. juni 2022, Kl. 12:00 til kl. 21:00
250 kr.
Sogneudflugt

Bussen kører fra Brugsen i Skærbæk kl. 12.00 og samler de resterende deltagere op på Taulov Kirkes parkeringsplads kl. 12.15.
Målet er Svendborg, hvor vi skal besøge Fattiggården, der fungerede fra 1872-1974. Svendborg Museum overtog bygningerne og bevarede indretning og genstande. Under navnet Danmarks Forsorgsmuseum formidles historier om de mange mennesker, som levede på samfundets skyggeside: De fattige, de syge, de hjemløse, de ’utilpassede’ og de forældreløse. Vi får en rundvisning, hvor vi får et godt indblik i deres levevilkår på Fattiggården. Der er desuden mulighed for at se udstillingen ”Syv fattige børn” om en søskendeflok, født i årene 1863-1878. Børneflokken voksede op i et slumkvarter i København. Hermann endte på Svendborg Fattiggård og boede her til sin død som 93-årig.

Herefter kører vi til herregården Sanderumgaard sydøst for Odense. Vi får kaffe i den smukke herskabsstald fra 1885. Imens vil Susanne eller Erik Vind fortælle om parken, der kaldes Den Romantiske Have. Det er en af de første landskabshaver i engelsk stil i Danmark, oprindelig etableret i perioden 1793 – 1828. Den oprindelige haveplan er blevet genskabt da der findes meget historisk kildemateriale, der danner baggrund for restaureringen. Parkens areal er på 15 ha. der bindes sammen af et større kanalsystem på ca. 2 km.
I herskabsstalden er der også butik med engelske kvalitetsprodukter og lokale specialiteter. Efter kaffen vil der blive et tidsrum til rådighed til indkøb og en spadseretur i parken.

Sidst på eftermiddagen kører bussen ind til Klosterkroen, en hyggelig restaurant i Odense centrum, hvor vi får "Klostergryde" med en genstand (vin eller øl) og æblekage med en kop kaffe til.

Vi forventer at være hjemme ved 21-tiden.

Pris: kr. 250,- inkl. eftermiddagskaffe og aftensmad.

Tilmelding kan ske til kirkekontoret på e-mail jylb@km.dk eller på telefon 24 60 56 75. Når I melder jer til turen, bedes I oplyse, om I vil med fra Skærbæk eller Taulov.