×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Fredag d. 28. august 2020, Kl. 19:30 til kl. 22:00

En koncert i tilknytning til kirkejubilæet må næsten nødvendigvis være med musik fra middelalderen. Valget af Poul Høxbro var nærliggende, da han er en af de få, der har specialiseret sig indenfor det område. Han er opvokset i Fredericia, men det er mange år siden, der har været lejlighed til at høre ham på hjemegnen.

Poul Høxbro har været pionér ved at genoplive en særlig spillemåde, hvor en person spiller fløjte og tromme på en samme tid. Han kan altså spille fløjte med den ene hånd og tromme med den anden hånd! Hans unikke kunnen har gjort Poul Høxbro efterspurgt både som musiker og som underviser i Australien, USA og Europa. Han er således gæstelærer ved den navnkundige Schola Cantorum Basiliensis i Basel, der er det vigtigste konservatorium for tidlig musik. Poul Høxbro er uddannet på Det fynske Musikkonservatorium med blokfløjte som hovedfag.  Senere underviste han selv her, hvor han var én af nøglepersonerne i opstarten af Musik/Performer-uddannelsen. Netop dette aspekt af en musikers virke: at være god til at optræde og holde publikums opmærksomhed fangen, demonstrere han selv. Musikstykkerne bliver altid formidlet med medrivende fortællinger.

Poul Høxbro spiller i adskillige grupper med forskellige besætninger. En af de faste samarbejdspartnere er harpenist Helen Davies.   Helen Davies er født i Wales, hvor hun også blev uddannet som harpenist på den keltisk harpe, der har rødder tilbage i middelalderens folkemusik. Den keltiske tone er dragende, uimodståelig og tidløs.

Duoen vil spille to programmer med musik fra De Britiske Øer. I kirken spiller de melodier, der er overleveret i engelske manuskripter fra middelalderen. Nogle af dem helt tilbage fra 1200-tallet.

Herefter går vi fra kirken til ”kroen” i Sognegården, hvor der vil blive lidt at styrke sig på og Poul og Helen spiller folkemusik af en mere verdslig karakter, 

850 års jubilæum - Koncert med Poul Høxbro og Helen Davies
Sted Taulov Kirke, Holmemarksvej 2, 7000 Fredericia