Altertavlen

Altertavlen er skåret i egetræ og er fremstillet i 1683. Dens nære slægtsskab med andre og deriblandt signerede tavler i det vestfynske og sydjyske område påviser, iflg. Mogens Bencard, at mesteren er billedskærer Hans Nielsen Bang, Middelfart.


Stilen er bruskbarok, som var en fremherskende stilart midt i 1600-årene.  I overensstemmelse med stilarten er figurerne svulmende og noget “troldeagtige”. 


Symmetrisk om midterpartiet ses to englefigurer, som med overdimensionerede arme og hænder peger ind imod midterpartiet, som er indkranset af en overdådig ranke med blade og frugter. Under englene ses nederst to troldeansigter og bagved englene er henholdsvis Adam og Eva afbilledet. 


I 1889 og 1999 blev der foretaget ombygninger af altertavlen, som har ændret dens udseende væsentlig. 

Ved en omfattende istandsættelse og nyudsmykning af kirken i 1999 blev et maleri af Arne L. Hansen opsat som midtermotiv i altertavlen. Motivet er det tomme kors efter Jesu korsfæstelse på Golgatha. Samme kunstner har udsmykket alterets for- og sidestykker.  Herunder findes en ældre bemaling.

 

På alteret står under gudstjenester og kirkelige handlinger to kraftige malmstager, som har været i kirkens eje siden 1636.

På tavlens øvre del ses et motiv med Jonas, som udspyes af hvalens gab, samt vagter med hellebarder sammen med fantastiske uhyrer.
I det ovale felt øverst på tavlen har tidligere været et Guds øje, som har våget over menigheden. Nu er feltet udsmykket af Arne L. Hansen: De ni Korsord.